גְהִי היא חמאה מזוקקת, כלומר השמן של החלב. בגְהִי משתמשים כמו בשמן וכמו בחמאה. בהכנת גְהִי מפרידים את מוצקי החלב ומשאירים רק את שומן החלב. גהי ניתן להכין לבד - אופן הכנת גהי, או להשיג בחנויות הודיות (בכרכור בחנות "הירוקה").
באַיוּרְוֵדָה היא נחשבת השמן הטוב ביותר לצרכי אכילה. יתרון הגְהִי על שמנים אחרים הוא ששאר השמנים הם בעלי איכות מחממת ("להוסיף שמן למדורה"), בעוד שגְהִי איכותה מקררת ומזינה. בנוסף יש לה איכויות בריאותיות רבות נוספות. יתרונה על החמאה – שהיא קלה יותר לעיכול, בעוד החמאה מכבידה על העיכול, הגְהִי מחזקת אותו.
הנה מה שנכתב על האיכויות הבריאותיות של הגְהִי באיורוודה:
"גְהִי משפרת את הזיכרון, בינה, יכולת עיכול (אגני), מערכת הרבייה (שוקרה), העוצמה הפנימית של הגוף (אוג'ס) את יסוד המים (קאפה דושה) ואת איכות רקמת השומן (מדה). מאזנת את יסוד הרוח (ואטה דושה) ויסוד האש (פיטה דושה), טובה כנגד רעל, אובדן שפיות, שחיקה וחום כרוני. היא הטובה מבין כל השמנים, קרה באיכותה, מתוקה בטעמה ובטעם שלאחר העיכול, בעלת אלף איכויות ואם משתמשים בה נכון, יש לה אלף פעולות!" – לקוח מתוך צָ'רָקָה סַמְהִיטָה, טקסט איורוודי קלאסי
מרחו אותה, טגנו איתה או הוסיפו לתבשיל – לבריאות!