לדף הבא לדף הקודם איורוודה >> תזונה >> תפריטים ומתכונים של אודי גל - ערב לקאפה

תפריטים ומתכונים של אודי גל (udigal1@yahoo.com): ארוחת ערב מאזנת קאפה

קינואה בכוסברה ובטטה

2 ספלים קינואה קלויה
350 גר' בטטה חתוכה לקוביות
בצל גדול
חצי צרור כוסברה קצוצה
2 לימון פרסי
חופן זרעי דלעת
חופן צימוקים
כף דבש
כפית מלח גס
2 כפות גהי
כפית כורכום
כפית כוסברה טחונה
שמינית כפית פלפל שחור
חצי כפית ג'ינג'ר יבש
4 ספלים מים רותחים

אופן ההכנה:
קולים את הקינואה במחבת יבשה למשך כחמש דקות תוך ערבוב (אש קטנה).
בסיר אחר מטגנים את הבצל יחד עם הבטטה, מוסיפים מלח וקינואה.
מוסיפים את שאר הרכיבים מלבד הכוסברה והדבש, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה למשך 20 דק'.
מכבים ואחרי מס' דקות מוסיפים את הכוסברה והדבש.

דאל ממאש

מתאים במיוחד לתזונת ניקוי. לניקוי עמוק יותר רצוי להוריד את הירקות ולמעט במלח.

1.5 כפות גהי
קולורבי או לפת אחת
סלק אחד
2 בצלים קצוצים גס
300 גר' דלעת או גזר קצוץ
2 יח' לימון פרסי מנוקב
2 כוסות מאש מושרה (הכמות לפני השריה)
ליטר מים רותחים
כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
כפית זרעי כוסברה קצוצים גס
כפית  זרעי שומר
כפית כורכום
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית קינמון
חצי כפית כורכום נוספת
רבע צרור כוסברה קצוצה

אופן ההכנה: בכף גהי מטגנים את הסלק והקולורבי/לפת למשך 15 דק' תוך ערבוב למניעת חריכה.
מוסיפים מאש, דלעת/גזר, לימון פרסי ומים רותחים עם כף כורכום. מבשלים על אש קטנה.
במקביל מטגנים בכפית גהי את הזרעים השלמים, הבצל, ג'ינג'ר ושאר התבלינים הטחונים (ההוספה לפי סדר זה). כאשר העדשים רכות מוסיפים כפית כורכום נוספת ואת הכוסברה הקצוצה.

ירקות אפויים בגהי

1 ק"ג ירקות מעורבים: קישוא, דלעת, בטטה, לפת, קולורבי, גזר, בצל, שום
1.5 כפות גהי
כף מולסה/סילאן/ג'אגרי
כף שטוחה מלח גס
כפית כורכום

אופן ההכנה:
לערבב את כל הרכיבים ולאפות ב180  מעלות למשך 45 דק'

סלק בקרם שקדים וסילאן

1 ק"ג סלק
חופן צימוקים
לרוטב:
75 גר' שקדים מושרים וקלופים
120 סמ"ק שמן זית
100 סמ"ק מיץ לימון טרי
2.5 כפות דבש
חצי כפית מלח דק
כפית פרג שלם

אופן ההכנה:  מבשלים את הסלק כשעה או עד שרך , קולפים ופורסים לפרוסות דקות.
מוחים את כל רכיבי הרוטב מלבד הסלק עד לקבלת מרקם חלק (מספר דקות).
ניתן לגוון עם רוקט, נבטים, ולא איורוודי אבל טעים מאוד – גבינת רוקפור (טאמסי).

רוטב כוסברה בלימון

1 חב' כוסברה
שליש כוס שמן זית
חצי כוס זרעי דלעת
כפית דבש
מעט מלח
מיץ מלימון
קמצוץ פלפל שחור

אופן ההכנה: למחות את כל הרכיבים בבלנדר.

צ'אי

חצי ליטר מים
חצי ליטר חלב
2 ס"מ ג'ינג'ר טרי
10 תרמילי הל
1/8 כפית ציפורן
2.5 כפות אבקת תה שחור
סוכר לפי הטעם

אופן ההכנה:
פותחים את תרמילי ההל ומועכים את שורש הג'ינג'ר
מבשלים כ- 10 דקות בליטר מים.
מוסיפים את התה והציפורן הטחונה לשתי דקות נוספות (אם משתמשים בציפורן שלמה אז בתחילת הבישול) .
מוסיפים את החלב והסוכר ומביאים לרתיחה.