איורוודה >>
תזונה >> תבלינים
תבלינים
תבלינים הם כמו תרופה שאנו לוקחים עם האוכל ולכן יש להשתמש בהם במינון
נכון.באופן כללי הם מגבירים
פיטה, טובים ל
קאפה וחשובים ל
ואטה. ברוב
המקרים הם מגבירי עיכול.
מלח - מומלץ להשתמש במלח סלעים. מלח מרגיע ואטה.
פלפל שחור - תבלין מאוד בריא. טוב לעיכול, לנשימה ולמערכת העצבים. נחשב
לתבלין מאוד מרגיע.
ג'ינג'ר - חי טוב לואטה ויבש טוב לקאפה. הוא מגביר פיטה ולכן צריך להשתמש
בו במינון נמוך יחסית. הוא עובד טוב על כל המערכות של הגוף.
הל - טוב לקאפה- לבעיות של מערכת הנשימה ועודף ליחה.
ציפורן- טוב לגרון, משמש כמשכך כאבי שיניים, נשימה ועיכול. הוא מגביר את
התיאבון המיני.
קינמון -
חריף ו
מתוק. סטווי. תורם לצלילות הדעת ובהירות המחשבה. מאוד מומלץ
לשלב עם האוכל.
גרגירי כוסברה - אחד התבלינים היחידים שמנמיכים פיטה.
כורכום - מטהר דם, מרגיע פיטה. מומלץ לטיפול בבעיות עור (שימוש חיצוני)
ובבעיות במערכת הנשימה. הוא עוזר בעיכול חלבונים.
חרדל - מחמם מאוד ועוזר בעיכול.
כמון - תבלין סאטווי, טרידושי. עוזר בבעיות מחזור.
אגוז מוסקט - עוזר בעיכול ומרגיע את מערכת העצבים.
צ'ילי - תבלין יותר מדי חם ולכן מומלץ בכמויות ממש קטנות.
זעתר - טוב כנגד גזים.
עלי דפנה - עוזרים בעיכול של האוכל, בעיקר בשר.