לדף הבא לדף הקודם איורוודה >> תזונה >> תבלינים

תבלינים

תבלינים הם כמו תרופה שאנו לוקחים עם האוכל ולכן יש להשתמש בהם במינון נכון.באופן כללי הם מגבירים פיטה, טובים לקאפה וחשובים לואטה. ברוב המקרים הם מגבירי עיכול.
מלח - מומלץ להשתמש במלח סלעים. מלח מרגיע ואטה.
פלפל שחור - תבלין מאוד בריא. טוב לעיכול, לנשימה ולמערכת העצבים. נחשב לתבלין מאוד מרגיע.
ג'ינג'ר - חי טוב לואטה ויבש טוב לקאפה. הוא מגביר פיטה ולכן צריך להשתמש בו במינון נמוך יחסית. הוא עובד טוב על כל המערכות של הגוף.
הל - טוב לקאפה- לבעיות של מערכת הנשימה ועודף ליחה.
ציפורן- טוב לגרון, משמש כמשכך כאבי שיניים, נשימה ועיכול. הוא מגביר את התיאבון המיני.
קינמון - חריף ומתוק. סטווי. תורם לצלילות הדעת ובהירות המחשבה. מאוד מומלץ לשלב עם האוכל.
גרגירי כוסברה - אחד התבלינים היחידים שמנמיכים פיטה.
כורכום - מטהר דם, מרגיע פיטה. מומלץ לטיפול בבעיות עור (שימוש חיצוני) ובבעיות במערכת הנשימה. הוא עוזר בעיכול חלבונים.
חרדל - מחמם מאוד ועוזר בעיכול.
כמון - תבלין סאטווי, טרידושי. עוזר בבעיות מחזור.
אגוז מוסקט - עוזר בעיכול ומרגיע את מערכת העצבים.
צ'ילי - תבלין יותר מדי חם ולכן מומלץ בכמויות ממש קטנות.
זעתר - טוב כנגד גזים.
עלי דפנה - עוזרים בעיכול של האוכל, בעיקר בשר.