גָּ’אגֵרִי (Jaggery)

גָּ’אגֵרִי הוא סוכר לא מזוקק, העשוי ממיץ קנה-סוכר (או סוכר דקלים) שבושל כך שהתמצק. בהודו מכנים אותו לעיתים גוּד או גוּר. גָּ’אגֵרִי מכיל סידן, ברזל ומינרלים נוספים.

באיורוודה (שיטת הרפואה הטבעית שמקורה מהודו), מציינים את איכויותיו הבריאותיות של הגָּ’אגֵרִי:

“גָּ’אגֵרִי הוא מגביר און, מזין, מרגיע את יסוד הרוח (ואטה), מטהר שתן, אינו מגביר את יסוד האש (פיטה) ונותן כוח.

כשמשלבים גָּ’אגֵרִי עם זנגביל (ג’ינג’ר) טרי הוא מאזן את יסוד המים בגוף (קאפה), בשילוב עם הריטקי (Terminalia chebula) הוא מאזן את יסוד האש (פיטה), בשילוב עם זנגביל יבש הוא מאזן את יסוד הרוח (ואטה). שירו שירי הלל לגָּ’אגֵרִי שיכול לאזן את שלושת יסודות הגוף!” – “בהבה פרקש” (טקסט איורוודי קלאסי)

לגָּ’אגֵרִי יתרונות רבים על סוכר. ניתן להשתמש בו כממתיק לכל צורך, ולהבדיל מדבש מותר לחממו. ביום קיץ חם שימו בבלנדר כמה גושי גָּ’אגֵרִי וערבלו עם מים ותקבלו משקה מרווה, מזין ונותן אנרגיה.

ג’אגרי ניתן להשיג בחנויות הודיות